Кои сме ние?

Празнични герои“ е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, вписано в Централния регистър на Министерството на правосъдието. Сдружението работи за подпомагане на социално слаби семейства, възрастни хора, самотни майки и хора с увреждания, както и за насърчаване на дарителството и организиране на кампании по случай национални и християнски празници.

Разчитаме на дарения от корпоративния бизнес и от производители на храни и напитки, които могат да се включат в осигуряването на необходимите продукти за празничните пакети, които Holiday Heroes доставя на нуждаещите се.

Инициатор на идеята е Майкъл Струмейтис – собственик на най-голямата фирма за хидропонни добавки и торове в света Advanced Nutrients. Когато преди седем години той започва своя бизнес в България, установява че нивото на корпоративна благотворителност е много ниско и дори да иска да дари на нуждаещите се, няма как да го направи.

Така се ражда Holiday Heroes. От 2012 година кампаниите на сдружението са факт, а в резултат на тях през изминалите години хиляди българи посрещнаха Коледа и Великден по по-достоен и щастлив начин.

Какво е „благотворителност от врата на врата“?

Ние сме първите, които осъществиха този тип помощ у нас по класическия и правилен начин.

Идеята на нашата кауза е да вдъхнем надежда и да спомогнем за посрещането на достойни щастливи празници на хората в нужда у нас. Процесът е тежък и включва набиране на спонсори, които да предоставят продукти и финансова помощ, както и на доброволци, които да бъдат част от акцията и да сортират, опаковат и дават идеи за каузата. Сериозен ангажимент е и самото доставяне на празничните пакети до домовете на всеки един нуждаещ се.

От врата на врата означава, че ние не работим за нашата благотворителна инициатива, за да покажем офисите или лицата си. Ние правим това, за да видим усмихнатото лице на българина, който получава малък подарък, с който да се наслади на един по-добър ден.

За момента даряваме пакети, пълни с храна и напитки за празничните дни, но искаме да можем да помагаме и не само по празниците.

За да постигнем това се нуждаем от помощта на всеки, който чувства, че трябва да подкрепи хората в нужда.

Празничните пакети с хранителни продукти се раздават на семейства във всички населени места в страната, където са се регистрирали доброволци за разнос и е осигурен транспорт до съответното населено място. В селищата, където не е намерен транспорт, пакети няма да могат да се раздават, независимо от броя на записаните семейства.

Празничен пакет може да не бъде получен в следните случаи:

  • В селищата, където не е намерен транспорт, пакети няма да могат да се раздават, независимо от броя на записаните семейства.
  • Доброволецът не е получил достъп до жилището на семейството. Ако доброволецът намери основания за подозрение в злоупотреба, може и да не бъде предаден празничният пакет.
  • Не е имало представител на семейство, на посочения адрес в указаното време
  • Предоставеният телефонен номер е бил невалиден, с ограничени входящи повиквания, не е било отговорено на позвъняването, не е направено позвъняване на пропуснато повикване в рамките на същия ден.

.

Кой участва в Holiday Heroes?

Всеки участник застава с името си зад каузата и със собствените си ръце помага за осъществяването на нещо полезно. Доброволци в кампаниите са били както ученици, така и хора от различни професии или вече пенсионирали се граждани. Те са дали всичко от себе си, без да получат нищо в замяна, освен личното удовлетворение, че са направили добро.

Другият важен участник в Holiday Heroes са нашите звезди. Хора, които са постигнали много с подкрепата на всеки един от нас – спортисти, изпълнители и известни личности се събират, за да донесат със собствените си ръце нашите пълни кашони, всеки един от тях с продукти за истинска празнична вечеря.

Множество спонсори и производители също дадоха своя принос за организирането кампаниите. Без тях ние няма да успеем да реализираме тази прекрасна празнична инициатива!