„Аурубис България“ е големият победител в „Мисия „Безопасност“


Шест компании премериха шофьорските си знания и умения в благотворителното състезание по пътна безопасност

„Аурубис България“, „ЗД Евроинс“, „НЕТ1“, „Ин Тайм“, eCasting и EspressoNews се включиха в двудневната надпревара по пътна безопасност между компании, наречена „Мисия „Безопасност“. В допълнение към опреснителната теория отборите от служители на компании се състезаваха в интересни практически задачи. Отборът, събрал най-много точки в теоретичната и практическата част, е този на „Аурубис България“. Второ място си извоюва отборът на In Time – UPS Bulgaria, а бронзовият медал отиде при екипа на регионалния информационен портал EspressoNews.

Първият състезателен ден премина през оживена дискусия с полицай Захари Григоров от РУ – Сливница, а професионалният преподавател по теория и пътна безопасност Венцислав Илиев разказа интересни факти и постави участниците в симулативни ситуации с цел изпитване на техните знания, като разясни и често срещани грешки на шофьорите. Краят на състезателния ден бе поставен с решаването на изпитни листовки от отборите.

Вторият ден от „Мисия „Безопасност“ беше отделен за практическите умения на отборите участници. Състезателната програма включваше най-бърза отборна смяна на гуми, полигон с конуси – квадрат за смяна на посока, успоредно и перпендикулярно паркиране.

Състезателите бяха оценявани не само за бързина, но и за прецизност при изпълнението на задачите. А представянето им бе оценено от жури в състав Владимир Тодоров (председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи), Любомир Костадинов (началник на сектор в отдел „Пътна полиция“ към СДВР), Росица Томова (ръководител на Holiday Heroes) и Владимир Василев (собственик на автошкола „Василеви“).

След края на състезателните елементи се проведе забавна и полезна игра с алкоочила, чрез които водачите могат да проверят как виждат с 1,2 промила алкохол в кръвта. С тези очила шофьорите опитаха да направят т. нар. змиорка с автомобил между конуси, а допълнително затруднение беше, че до водача трябваше да се вози негов съотборник, който да държи чаша, пълна с вода. Крайната цел бе успешно завършване на упражнението, без бутнати конуси и разлята вода. След изпълнението му участниците бяха единодушни – никога не бива да се шофира след употреба на алкохол.

След края на играта инструкторите на автошкола „Василеви“ демонстрираха маневри с камион и неговото паркиране, а всички гости имаха възможността да направят тест драйв на иновативен електромобил-тротинетка.

Екипът на автошкола „Василеви“ благодари на всички отбори за тяхното участие и ентусиазъм. Благодарение на всички участници, 530 лв. ще отидат в подкрепа на каузата хиляди семейств в нужда да получат празнични пакети през коледната кампания на Holiday Heroes.

Партньори: Българска асоциация на пострадали при катастрофи, ИКЕМ, „ЗД Евроинс“ АД, МЕТРО, SONAX, eCasting
Медийни партньори: b2b Media, EspressoNews

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn