BAYER и Стоян Петков спечелиха купата на Holiday Heroes

ИГРАТА смени сцената с баскетбола. Наско Михайлов хвърли микрофона на водещ и грабна баскетболната топка. Топ баскетболисти от родните клубове в България се събраха в София. Причината – баскетболът обедини Празничните герои

Тази неделя Националната баскетболна лига, BGO Софтуерна лига и Holiday Heroes събраха в зала „Универсиада“ Празничните герои от света на баскетбола. „Разликата да си на баскетболното игрище и извън него, в ролята на треньор, е огромна. Сега разбирам колко е трудно отборът да изпълни това, което треньорът казва, и защо често играчите са толкова нервни“, с усмивка разказва какво е да си ментор на отбор баскетболистът на БК „Черно море-Тича“ Пламен Алексиев. Той и други негови колеги, професионални баскетболисти от различни клубове в България, станаха Празнични герои и смениха попрището си на състезатели с това на ментори. Христо Николов (БК „Левски Лукойл“), Константин Коев (БК „Спартак- Плевен“), Николай Николов (БК „Берое“), Васил Михайлов (БК „Академик Бултекс-99“) и отличения като MVP и носител на купата на България Йордан Бозов от БК „Рилски спортист“ станаха ментори на представителни отбори на социално отговорни компании.

Носител на купата стана отборът на Bayer с ментор Стоян Петков (БК „Ямбол“). Данчо Бозов и отборът му Stars Group се окичиха със сребърните медали, а Visteon и Васил Михайлов (БК „Академик Бултекс-99“) спечелиха бронза на вече традиционния турнир, част от серията „Спортувай с мисия“. В състезанието, което Holiday Heroes, Националната баскетболна лига и BGO Софтуерна лига провеждат за четвърти път, се включиха още бензиностанции ЕКО, Lidl, Fadata, RЕDVERTEX. Всички участници получиха подаръци от STR8 и B.U. Освен представителните отбори на социално отговорни компании, в състезанието се включи и отбор на Празничните герои. В него се открои една от големите звезди на родната музикална сцена – рапърът Играта. За да помогнат за събирането на още средства, BGO Софтуерна лига пуснаха в продажба лимитирана серия суитшърти, за да дарят събраните средства на Holiday Heroes.


За доброто настроение и атмосфера в зала „Универсиада“ се погрижиха лично водещият Наско Михайлов и всеотдайните партньори на Holiday Heroes. Ресторант My House осигури вкусен обяд с пици на пещ за всички участници в турнира. „Лактима Балкан“ предоставиха освежаващи айряни и студени чайове, а от AKVO подсилиха състезателите с плодови води и изотонични спортни напитки, препоръчани от Полската асоциация на професионалните треньори. За всички в зала „Универсиада“ имаше и вкусни белгийски чипсове Roger’s и вафли „Хипер“ на „Престиж-96“. Преди четвъртфиналите контузия на един от участниците в турнира попречи на отбора му да изиграе мача си. За пострадалия веднага се погрижи екипът на Paramedics, но за да може отборът на продължи участието си, Наско Михайлов остави микрофона и всеотдайно се включи в решаващия мач.

Средствата от таксите за участие на отборите ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes за кампания „Великден 2018“. Опаковането и доставката на пакетите може да следите на живо на Facebook страницата на Holiday Heroes на 31 март и 1 април.

Видео: https://youtu.be/EDW1akMndpQ

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn