Помощ за бедстващите българи във Варна и Добрич

Преди броени дни Варна и Добрич бяха залети от проливни дъждове, които отнеха живота на повече от десет души и наводниха имуществото на стотици хора.

ДМС Варна

Според експерти, причината за трагедията не е природна, а човешка. Асен Личев, директор на дирекция „Управление на водите“ в Министерство на околната среда и водите, заяви че варненският квартал „Аспарухово“ е неправилно застроен. Водата няма откъде да се оттича, което е довело до трагичните последствия за живущите в квартала.

 

Анализ на ситуацията все още не е изготвен и никой не поема отговорност за трагедията. Фактите обаче са налице – стотици хора бедстват във Варна, Добрич и останалите засегнати райони, а по официални данни 11 души са загинали.

 

На 20 юни стартира спешна дарителска кампания на „Български дарителски форум“ и фондация „Помощ за благотворителността в България“.

 

Ако си съпричастен към трагедията на бедстващите българи, можеш да изпратиш съобщение с текст DMS VARNA на телефон 17 777.

 

За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

ДМС Варна

Включи се с дарение по банков път:

 

Дарителска банкова сметка: 
IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. „Св. Неделя“ № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

 

Ако желаеш да се включиш с доброволчески труд или материални дарения, можеш да го направиш като попълниш формата тук. Всяка помощ е от значение за съгражданите ни!

ДМС Варна

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn