Безплатни идеи за първи юни

… или поне доста евтини такива

Денят на детето вече наднича зад ъгъла. Малките знаят за това и със сигурност очакват с нетърпение 1 юни. Не е задължително обаче този празник да струва стотици левове – напротив, колкото по-креативен си, толкова по-хубави са спомените, които ще останат… Гаранция!

Бързо вън!

11835

Първото и задължително, с което трябва да започнете, особено в този сезон, е да излезете навън. От там автоматично ще се сетите за логичните продължения – пикник и спорт в парк или на плажа, разходка из някоя част на града, в която децата никога не са били. А да, не забравяй кутията с храна!

Всяка статуя, паметник, градинка с кучета, гора с катерички или зоо магазин за тях е нещо ново, дори на теб да ти се струва като обичайна част от пейзажа. Да, със сигурност в даден момент нещата ще опрат до сладолед, но това е приемлива инвестиция. Използвай телефона по предназначение, обади се на приятели, съберете цяла банда деца. Снимай, карай и децата да се снимат, кой знае може сред тях да се крие фотографски талант.

Кратка пауза

event_72742

Когато се изморите не бързайте да се прибирате вкъщи. Рисуването, четенето или бордовите игри могат също да бъдат пренесени навън. Докато има и някой на пост дори дрямка на одеалото в парка е доста свежа идея.

След като батериите са презаредени възползвай се от мобилния интернет. Може би наблизо има интересен музей. Често те са безплатни за децата, но също толкова интересни. Все повече организации търсят начини да запалят малките по доброволчеството, така че огледайте се и за тях. Картините, които групичка деца до вас рисува може да се окажат част от благотворителен търг, който да помогне на хора в нужда. Не е изключено да попаднете на концерт или пък на готин уличен музикант, връчи левчета на децата и ги изпрати на мисия да ги пуснат в шапката му.

А вкъщи?

img_0055

Какво се прави вкъщи – всичко. Супер е децата да знаят, че у дома е също толкова забавно колкото в детската градина или парка. Въвлечи ги във всичко, което носи удоволствие на теб, та дори и в домакинските задължения. След дългата разходка сгответе заедно, докато слушате музика и пеете с пълно гърло. После вместо да четете книга измислете и напишете своя история, може дори да я пуснете в интернет или на следващия ден да я пратите по пощата до приятел, който живее в чужбина или друг град. Ако астрономията ти е силна страна излезте на двора или терасата и заедно разучавайте небето.

Децата трябва да поглъщат света около себе си, не да бъдат затворени в телевизионни или компютърни екрани. Само така ще разберат, че забавленията невинаги струват пари, понякога само трябва да ги откриеш.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn