Високият американец, който обръща България с главата надолу

Майкъл Струмейтис от Advanced Nutrients прекарва последните 6 години от живота си в опити да подобри живота в една държава, която по-голямата част от света дори не подозира, че съществува

Когато през 2007 г. собственикът на Advanced Nutrients – Майкъл Струмейтис идва в България той заварва нещо доста изненадващо, дори страшно. Той попада страна с невероятна природа, страхотни и добри хора, които заради неадекватното държавно управление са принудени да съществуват в отвратителна политическа и икономическа среда. Днес България е единственият дом на високия американец, който поколения хидропонни фермери наричат Биг Майк. И той дава най-доброто себе си, за да превърне страната в по-добро място за живеене. Виж видео с една от най-важните му инициативи тук:

 

 

Всъщност, може би се чудиш защо по дяволите СЕО на Advanced Nutrients решава да дойде в твоята малка и съсипана държава? Ами, когато си начело на един от световните лидери в хидропонната индустрия нямаш избор – трябва постоянно да си нащрек за нововъведения. Само това може да те задържи на върха. Особено в безумно динамичен бизнес като хидропониката.
И така, в търсене на свежи и революционни идеи, които могат да помогнат на Advanced Nutrients да продължат да бъдат революцията в земеделието, Майкъл Струмейтис срещa учените на България. Страхотни и начетени хора, но за жалост смачкани от системата в собствената им държава, която все още се опитва да преодолее щетите, нанесени й от комунизма. Режим, който вярваш или не, пада през далечната 1989 г., но зловонието му все още витае из цялата страна.
През 2012 г. Биг Майк решава да запознае България с концепцията за директна благотворителност. Той създава Holiday Heroes – организация, която има за цел да подпомага хилядите български семейства, които живеят в нищата, като носи в домовете им храна и хранителни продукти по време на най-големите и светли местни празници. Празничните герои дебютират в България през Коледа 2012 г., а той и Advanced Nutrients в България имат само три седмици, в които да превърнат смелата идея в реалност. Въпреки всички препятствия и скептицизма, който каузата му среща, хидропонният гуру успява да сбъдне своята мечта.
Една година по-късно Holiday Heroes е получила признанието и подкрепата не само на медиите, но и на много местни знаменитости, корпоративни и индивидуални дарители и доброволци. Страстта да помагаш на хората в нужда се оказва доста „заразна“ и с всяка следваща кампания или инициатива, ядрото на празничните герои в България става все по-силно и по-голямо. Нараства и броят на българските семейства, до които каузата успява да достигне.
Това, което Биг Майк от Advanced Nutrients стартира и все още прави в България е пример, че дори най-затруднените държави могат да бъдат подобрени. А благотворителността на Advanced Nutrients не е ограничена само в България. Струмейтис и компанията му водят и участват в подобни инициативи по целия свят – децата на угадна, младите предприемачи от държавите в третия свят, ветераните от армията на САЩ – това е само част от каузите, на които високият бизнесмен се е посветил.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn
Публикувано в Blog