Благотворителността няма цвят

„Може да имаме различни религии, различни езици, различен цвят на кожата, но всички принадлежим на една и съща човешка раса.“

Кофи Анан

Благотворителност в действие

Това, за което искаме да говорим днес, е дискриминацията. Тема, която пробожда с игла сърцата ни, най-вече заради всеобщото отношение на българското общество към проблема. Искаме да изразим становището си и да изкажем благодарности на хората, които приемат различните и смятат да споделят мнението ни.

 

По време на провеждането на коледната ни кампания, успяхме да дарим на няколко хиляди българи пакети с храна за топлия коледен празник. Освен тях, основните инициатори на Holiday Heroes, Майкъл Струмейтис и Роро Кавалджиев, почукаха на вратите на няколко ромски и сирийски семейства.

Благотворителност за деца

Ние отидохме в лагерите, заради всеки човек, който няма да отиде и да се запознае реално с проблема. Този, който няма да погледне в очите на хората, страдащи най-силно от дискриминацията, а именно бежанците и българските роми.

 

Ние сме благотворителна организация, което само по себе си означава, че целта ни е да помагаме. Да дискриминираш, означава да третираш различно, най-вече негативно, личности, често заради истинската им същност или ситуацията, в която са попаднали. А да помагаш, значи да не разделяш според цвета на кожата или решенията на съдбата. Ние помагаме на хората. Не ги съдим.

Надежда за децата

За съжаление по-голямата част от българите не одобрява чужди раси да живеят в страната. Проучване от декември показва, че 62.2% от българите не желаят и не приемат сирийците у нас. Само 15% ги приемат, а 22.7% не заемат позиция.

 

Всички хора желаят да живеят в един по-добър свят и в нормални условия, в които вечерята и топлото легло не са мит. Въпреки това, за бежанците у нас това желание е по-скоро блян, отколкото реално случващо се събитие. Най-голямата трудност пред тях е интеграцията. Това да бъдат приемани първо за хора, преди да получават негативни етикети от обществото.

Деца Holiday Heroes

Ако искаме да живеем по-добре, сме длъжни да предприемем мерки за интегрирането на тези личности. Само броят на сирийци, дошли да търсят щастие на българска територия, е към 6 хиляди. Търпимостта на българското общество към различните трябва да се увеличава, защото за момента тези хора живеят в пълен страх от ксенофобство.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn