Благотворителността по света и у нас

Всички споделяме еднаква реалност, за това няма нужда да говорим за това с колко много проблеми се сблъскваме в България. Въпреки това, продължаваме да вярваме в доброто бъдеще на всеки един от нас, след като успяхме да посетим няколко хиляди български семейства и да ги зарадваме за празниците с хранителните продукти, които събрахме за тях.

Кой дарява най-много?

Оставаме оптимисти, въпреки не много позитивната световна статистика за състоянието на благотворителността у нас. Според световната класация за благотворителност се нареждаме на 118-о място от 135 държави.

 

Оказва се, че средно 19% от българското население се е включило в някакъв вид благотворителна дейност в рамките на последните пет години. Същата статистика сочи, че заемаме 112-та позиция за помощ на непознат.

 

Освен точни цифри, според статистиката можем да заключим, че не винаги участниците в благотворителни кампании са заможни хора. Мианмар, например, е една от най-бедните държави в Югоизточна Азия. Въпреки това 85% от населението ѝ са дарили пари за кауза в рамките на един месец, преди стартирането на проучването.

 

В топ 5 на дарителите от всички 135 страни се нареждат САЩ, Канада, Мианмар, Нова Зеландия и Ирландия. Изпитваме лека завист към тези страни и си пожелаваме догодина да попаднем поне сред първите 100.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn