Бойко Борисов е новият Holiday Hero

Призоваваме и други политически организации, както и представители на българския бизнес да помогнат да зарадваме още семейства в нужда!!!

 

Днес, 22.12.2012 – събота, по време на официалното откриването за движение на кръстовището на две нива при бул. „Акад. Иван Гешов“ и ул. „Георги Софийски“ в столицата, Премиерът Борисов се присъедини към набиращата светкавична популярност кампания Holiday Heroes! Любов в действие! Патрон на благотворителната инициатива е кметът на София Йорданка Фандъкова. Премиерът Борисов и Кметът Фандъкова призоваха корпоративния бизнес, политическите партии и гражданските сдружения да се включат с дарения, с които да подпомогнат български семейства в нужда и дариха на благотворителната инициатива 10 000 лева от името на партия ГЕРБ. С тях в дарителската сметка вече има над 160 000 лева, събрани от старата на кампанията за по-малко от седмица.

 

Над 120 доброволци на ден помагат на Holiday Heroes! Любов в действие! 1 300 български семейства в нужда ще получат празнични кутии всяка пълна с продукти на стойност 150 лева. Сирене, кашкавал, солети, ядки, стафиди, свинско месо за готвене, суджук, луканка, вафли, газирани напитки и плодови сокове, гирлянди, свещи, Коледни покривки, детски играчки, Коледна картичка, замразена пуйка и рецепта за приготвянето й са само част от изненадите, които доброволците подготвят всеки ден за семействата в нужда.

 

Отличителната значка на героите се превърна в знак за Коледно чудо. Подвижни камери документира посещенията на всеки от доброволците. Система от камери предава без прекъсване работата, която кипи в базата в Костинброд, превърнал се за кратко в работилницата на Дядо Коледа.

 

Инициативата за тази кампания е на Майкъл Струмейтис, Евгений Йорданов и Робърт Хигинс – собственици на Еuropean Plant Science.

 

„Това, което ми прави впечатление е, че в България липсват благотворителни кампании, спонсорирани от корпоративния бизнес, в помощ на семейства по време на празниците”, споделя Струмейтис и допълва, че кампанията е абсолютно аполитична.

 

Илиана Раева и Златните момичета на България, Ивайла и Божидара Бакалови, Ваня Щерева, Мишо Шамара, Белослава, Милена, Теди Кацарова, Емил Кошлуков, Йоана, Рут Колева, Деси Тенекиджиева, актрисата Евелина Борисова, всички звезди от света на шоубизнеса и спорта са сред героите в първото издание на кампанията. Страницата на Holiday Heroes! Любов в действие! в социалната мрежа постоянно се актуализира с новите лица, които напълно доброволно и по собствена инициатива отварят сърцата си за да подкрепят семействата в нужда.

 

Към кампанията се присъединяват LEV INS, Български Червен Кръст, Metro Cash & Carry, Cola-Cola, както и други представители на корпоративния бизнес в България.

 

Българо-Американска Търговска Камара, която вече над 10 години развива бизнес отношенията между Америка и България, се включва в кампанията с пълна сила!

 

Следва продължение…

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn