Бъди приятел на нуждаещите се

Както вече знаеш, ние от Holiday Heroes вярваме в добротата. Вярваме, че значителен брой българи имат желание да помагат на нуждаещи се, като станат част от доброволчески активности, но огромният проблем пред тях е, че не знаят нито как, нито къде могат да го направят. Нужно е усилено търсене на информация по темата в Интернет, което може да откаже и най-запаления ентусиаст.

 

Точно за това ние решихме да ти предложим кратък списък с ценни дейности, чрез които можеш да помогнеш на хора в нужда. Вярваме, че имаш добро сърце и воля за това.

 

3915f3624467c3f6489224b209c989af

Посещавай домове за възрастни или хора с увреждания, както и клиники за лечение на деца. Там ще срещнеш хора, които се нуждаят от грижа и внимание. Това, което можеш да направиш ти за тях, е да им прочетеш от любимата си вдъхновяваща книга. Уверяваме те – ще запомниш преживяването завинаги, те също.

 

Дарявай дрехи, обувки, играчки и ненужни за теб вещи. Винаги можеш да ги изпратиш в централата на Българския червен кръст или в центровете му в страната. Направи и материално дарение до специалните домове за временно настаняване на чужденци.

 

13eaed5cb0b469427f56fb20ee783a1e

Помагай на българчета, за да се образоват. Около 50 хиляди деца напускат училище, поради финансови затруднения. Можеш да им помогнеш като им дариш учебни пособия и материали, за да изкарат учебната година. Отново можеш да ги изпратиш до БЧК, като в сертификата за дарение попълниш конкретното училище. Ако не си запознат кои са най-нуждаещите се, комисията на БЧК ще разпредели твоята помощ там, където е най-нужна.

 

Можеш да дариш книги и образователни списания и на градските библиотеки. Четивата се събират в София, но се разпределят по градовете от хората зад проекта „Новият дом на старите книги“.

 

За съжаление, по-малко от 10% от българите помагат на непознат, като заемаме последното място за доброволчество в Европейския съюз. Нека променим тези тъжни статистики. Очаквай скоро нашия разговор с доброволци, включили се в Holiday Heroes, които разказват колко невероятно е чувството да помагаш безвъзмездно.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn