Димитровград спечели баскетболната купа

Един от любимите и най-дългоочаквани турнири от серията „Спортувай с мисия“ на Holiday Heroes събра десет отбора в зала „Универсиада“ тази неделя. Турнирът беше организиран заедно с приятелите ни от „Виваком Национална баскетболна лига“ и „BGO Software баскетболна лига“.

Шампион стана отборът на Димитровград с ментор Кирил Райков. Сребърните медали спечели отборът на Fadata, a носители на бронза станаха Lidl. В истински спортен празник се превърна събитието и за останалите състезатели от отборите на „Софийска вода“ (които участваха с цели 3 отбора!), Viva Credit, KPMG, „ЕКО България“ и Holiday Heroes. Защо ли? Не, не е само заради приятното време, прекарано с колеги, чудните подаръци от STR8 и B.U., освежаващата бира от „Болярка“ или хрупкавите белгийски чипсове Roger. А и защото истински професионални баскетболисти от най-големите клубове в цялата страна се включиха в състезанието. Това бяха:

  • Герасим Николов (БК „Спартак“ − Плевен) – ментор на „Софийска вода“ 2
  • Васил Бачев (БК „Академик Бултекс 99“) – ментор на Fadata
  • Асен Великов (БК „Лукойл Академик“) – ментор на KPMG
  • Стойо Чолаков (БК „Ямбол“) – ментор на Viva Credit
  • Димитър Маринчешки (БК „Рилски спортист“ − Самоков) – ментор на „ЕКО България“
  • Веселин Веселинов (БК „Левски“) – ментор на „Софийска вода“ 1
  • Дарин Иванов (БК „Рилски спортист“ − Самоков) – ментор на LIDL
  • Венцислав Петков (БК „Балкан“) – ментор на „Софийска вода“ 3

И като истински атлети отново спориха за победа, но този път в ролята на ментори и треньори на отборите. Топ водещият Наско Михайлов също показа голямото си сърце и създаде супер настроението в зала „Универсиада“. Той връчи и награда на най-ентусиазираната агитка – тази на Viva Credit.

Благотворителният турнир по баскетбол между компании събра 6625 лв. в подкрепа на коледната кампания на Holiday Heroes. Всички средства, събрани от турнира, ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за празничните пакети. От името на всички участващи отбори благодарим на екипа на Paramedics, които се погрижиха за здравето на състезателите и осигуриха медицински екип и линейка по време на турнира.

Коледната серия на „Спортувай с мисия“ продължава и през ноември с турнир по картинг. Ако и вие искате да сплотите екипа, да се забавлявате заедно и в същото време да помогнете на семейства в нужда – регистрирайте се на https://holidayheroes.bg/karting/.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn