Джон Бон Джоуви с интересен пример за благотворителност

Джон Бон Джоуви

Макар Джон Бон Джоуви да не присъства на челните позиции в класациите за най-щедри знаменитости, когато става дума за благотворителност, той все пак има отношение към обществено полезните инициативи.

 

През 2011 година легендарният певец стартира своя собствена благотворителна кауза, с която да помага на нуждаещите се. Той отвори заведение на име Jon Bon Jovi Soul Kitchen или „Кухня за душата“ в градчето Ред Банк, Ню Джърси, в което клиентът сам избира колко да заплати за консумацията си. По този начин на хората в неравностойно положение не им се налага да гладуват и имат напълно свободен достъп до здравословни ястия всеки ден.

Соул кухня

Посетителите на ресторанта, които не разполагат с никакви финансови средства, могат да заплатят за консумацията си чрез доброволчески труд.

 

Инициативата на Джоуви е част от от програмата на фондацията на музиканта Jon Bon Jovi Soul Foundation за борба с бедността.

 

„Когато едно от пет семейства живее под прага на бедността, а всеки шести американец не се храни, значи е дошъл моментът за подобен ресторант“, категоричен е певецът.

Кухнята на Джоуви

Днес това място функционира повече от успешно и осигурява здравословното дневно меню на десетки социално слаби американци. Какъв прекрасен пример за любов в действие!

 

 

Вижте как ирландка печели 33 милиона и ги дарява за благотворителност.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn