Футболистите с големи сърца

Месут Йозил - благотворителност

Полузащитникът на немския национален отбор Месут Йозил е истински пример за любов в действие. Футболистът реши да дари цялата премия, която получи след Световното за лечението на болни деца в Бразилия.

 

След като Германия стана световен шампион за четвърти път в историята си, играчите получиха по 300 хиляди евро премия. Йозил обаче реши да подари своя бонус на дарителския проект „Биг Шу“ и да подпомогне 23 местни болни дечица, нуждаещи се от тежки операции.

 

По този начин футболистът с голямо сърце изказва своята благодарност към Бразилия за нейното гостоприемство по време на Световното първенство.

Кристиано Роналдо

Във футболния свят можем да открием и други примери за благородство. Кристиано Роналдо например наскоро заплати операцията на малкия Ерик Ортуз Круз (около 85 хиляди евро), а след това обръсна главата си в знак на загриженост и подкрепа към момченцето.

Крейг Белъми с голямо сърце

Уейлският нападател Крейг Белъми също подаде ръка към стотици нуждаещи се. Той отдели над 650 хиляди паунда за създаването на специализирана академия в Сиера Леоне, която насърчава спортните и академични постижения на бедни дечица с талант.

Димитър Бербатов

И в тази връзка няма как да не похвалим родния талант Димитър Бербатов. Неговата фондация подпомага талантливи деца без финансови възможности да развият своите умения и академични таланти. Пример за истински герой!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn