Holiday Heroes отпразнуваха успеха на коледната кампания и новите цели

Празничните герои сбъдват още една мечта – организацията вече е международен проект, който ще помага на бездомни хора в Щатите под наименованието Holiday Heroes USA

Посланици, доброволци, корпоративни партньори и медии се събраха да отпразнуват успеха на съвместните си усилия през кампания „Коледа 2016“ – най-мащабната и успешната до момента. Сред празничните герои, които напълниха The Comedy Club Sofia, за да се поздравят за добре свършената работа и да започнат 2017 година с много положителни емоции и стендъп комедия, бяха певиците Гергана Николаева и Тони, прима балерината Маша Илиева, Destiny Quartet, Мис България Свят Галина Михайлова, волейболистката Страшимира Филипова, водещият Павел Владимиров, Джина Стоева и куп празнични герои. Благодарение на усилията и всеотдайността на всички тях Holiday Heroes успяха да опаковат и доставят директно до домовете на хиляди хора в нужда 5970 празнични пакета. Така повече от 20 000 души посрещнаха Рождество Христово с пълна празнична трапеза.

Holiday Heroes изненадаха гостите си с още една дългоочаквана новина и вече сбъдната мечта за целия екип. Празничните герои вече са международна организация. Инициаторът, Майкъл Струмейтис, запали искрата на Holiday Heroes и в Лос Анджелис, Калифорния. Целта на Holiday Heroes USA е да помогне на хилядите бездомни хора, които живеят там. Над четиридесет доброволци се присъединиха към инициативата на Майкъл – която той организира за първи път тази Коледа в собствения си дом – за да напълнят заедно раниците с даряваните продукти и да помогнат на 1600 бездомни, които живеят по улиците на града. Във всяка раница имаше продукти и вещи от първа необходимост – продукти за дентална хигиена, трайни храни, одеяла, чорапи, ръкавици, тоалетни кърпи за тяло и др.

„Заради климата тук броят на бездомните е необичайно голям. Целта ни с Holiday Heroes USA е да помагаме на бездомните във всеки голям град. Бих насърчил всеки бизнесмен да започне или да подкрепи благотворителна дейност. Всяка успешна компания трябва да помага на обществото“, споделя инициаторът на организацията Майкъл Струмейтис. Преди пет години на Коледа той за първи път показа любов в действие и запали искрата на доброто, като достави пакети с хранителни продукти директно в домовете на семейства в нужда в България. От тогава до днес към редиците на Празничните герои вече се присъединиха стотици корпоративни и индивидуални дарители, доброволци, медии и популярни личности, които са част от каузата. Тяхната отдаденост позволява на организацията да зарадва хиляди хора в нужда (пенсионери, самотни майки, инвалиди, многодетни семейства, безработни) за двата най-светли християнски празника – Коледа и Великден, като с помощта на доброволци доставя лично в домовете им пакети с хранителни продукти. А от 2017 година Holiday Heroes USA ще подпомага и радва и хиляди бездомни хора в САЩ.

Майкъл Струмейтис предствя Holiday Heroes USA
YouTube: www.youtube.com/watch?v=IkZ4xSeo7qg&feature=youtu.be
Vbox7: www.vbox7.com/play:d7a8c433b0

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn