Holiday Heroes зарадва ученици за първия учебен ден

Първи учебен ден

15-ти септември е един от най-вълнуващите дни за всеки ученик. Точно затова ние от Holiday Heroes решихме да обединим сили със софтуерната компания LUXOFT и българската мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria и да зарадваме 77 ученици от български семейства за големия ден.

 

Съвместната ни инициатива, която се случи на 11-ти септември, подари усмивки на децата, които получиха лично от служител на Luxoft раница с ученически пособия и материали, които ще са му полезни в училище.

Първи учебен ден

Всеки служител дари и картичка с лично послание, с което да насърчи децата да учат старателно, за да изградят по-добро бъдеще за себе си и обществото. Учениците получиха още книги, топки, образователни игри и ваучери за кино.

Първи учебен ден

“Не спирай да мечтаеш и никога не се отказвай от мечтите си, защото те се сбъдват само тогава, когато се стремиш към тях!” – гласи едно от изпратените послания.

Първи учебен ден

Българското образование има множество проблеми, които са видими за бизнеса. От една страна се увеличава процентът на отпадналите от училище деца поради невъзможността на родителите да поемат разходите по обучението им. От друга страна се засилва нежеланието на децата да завършват училище и да продължават в по-горни степени на образование.

Първи учебен ден

Това е и една от основните причини за Luxoft да се включат в подобен тип инициатива. Илияна Геошева, маркетинг мениджър на компанията, ни сподели че според нея е нужно да подкрепим и насърчим децата в неравностойно положение да разберат колко важно е доброто образование за собственото им бъдеще.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn