Holiday Heroes раздават празнични пакети на Лазаровден


Йоанна Драгнева, Мария Грънчарова и телевизионната водеща Кристиана Стефанова доставят пакети на семейства в нужда.

В ранни зори днес, докато по стар български обичай лазарките се подготвят да запеят своите песни, доброволците на Holiday Heroes започват да пълнят празнични пакети в склада на K&M в покрайнините на гр. София. Над 40 души, от деца до пенсионери, са посветили съботния си ден на каузата хиляди семейства в нужда да посрещнат Великден 2018 с пълна празнична трапеза.

„По план днес ще опаковаме и дистрибутираме около 2800 пакета. А утре още 2200 пакета ще поемат пътя към семейства в цяла България“, споделя Ивона Пенчовска, мениджър „Логистика“ в Holiday Heroes. Тя споделя, че макар пакетите да не са с напълно унифицирано съдържание, във всеки един от тях има продукти от основна необходимост – варива, ориз, брашно, олио, консерви, шоколадови изделия, колбаси, кори за баница, лютеница и козунак.
В разноса на празнични пакети до домовете на семейства в нужда се включиха десетки доброволци. Сред тях бяха и чаровните певици Йоанна Драгнева и Мария Грънчарова. Освен че са приятелки в живота, двете се превърнаха и в празнични герои за семейството на Иванка. Тя живее заедно със съпруга си и 35-годишната си дъщеря, която има тумор в мозъка. Вследствие на заболяването и тежка операция за отстраняване на част от тумора, младата жена е с първа група инвалидност. Пенсиите на родителите не са достатъчни за скъпите животоподдържащи лекарства на детето им, чиято най-голяма страст е рисуването.

Телевизионната водеща Кристиана Стефанова, която всеки делничен ден озарява зрителите с усмивката си в предаването „Всеки следобед“, също стана доброволец. От сутринта тя опакова празнични пакети, а в следобедните часове се включи и в доставянето им. Криси посети дома на Бойка и сина ѝ. Двамата живеят в ужасяваща нищета. Заради заболявания и на двамата, които нямат роднини или близки, за да им помогнат, доставянето на празничен пакет от Holiday Heroes е единствената им радост за Великден.

Опаковането и доставянето на пакети продължава и утре, 1 април. Можете да го наблюдавате на живо в канала на Holiday Heroes във Facebook.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn