Holiday Heroes стана международна организация

Майкъл Струмейтис запали искрата на Holiday Heroes в Лос Анджелис за Коледа и подари пакети с продукти от първа необходимост на хиляди бездомни

Инициаторът на Holiday Heroes, Майкъл Струмейтис, показа, че за добротата няма граници. Преди пет години, на Коледа, той за първи път показа любов в действие и запали искрата на доброто, като достави пакети с хранителни продукти директно в домовете на семейства в нужда в България. От тогава до днес в редиците на Празничните герои вече се присъединиха стотици корпоративни и индивидуални дарители, доброволци, медии и популярни личности, които са част от каузата. Тяхната отдаденост позволява на организацията да зарадва хиляди хора в нужда (пенсионери, самотни майки, инвалиди, многодетни семейства, безработни) за двата най-светли християнски празника – Коледа и Великден, като с помощта на доброволци доставя лично в домовете им пакети с хранителни продукти.

Тази Коледа за първи път Майкъл показа любов в действие и в Лос Анджелис, Калифорния. Целта на Holiday Heroes USA е да помогне на хилядите бездомни хора, които живеят там. По време на първата си инициатива Holiday Heroes раздаде на бездомните в Лос Анджелис раници с продукти от първа необходимост – продукти за дентална хигиена, трайни хранителни продукти, одеяла, чорапи, ръкавици, тоалетни кърпи за тяло и др. Над четиридесет доброволци се присъединиха към инициативата на Майкъл, която той организира в собствения си дом, за да напълнят раниците с продуктите.

1100 раници за възрастни и 500 раници за деца бяха раздадени на бездомни в Лос Анджелис лично от Майкъл и доброволците, сред които и групата „Down But Not Out“. Домовете, които посетиха, са част от организацията „Volunteers of America“ и сред тях бяха семеен приют с 13 семейства, приют за мъже с 250 души и за жени със 125 настанени, както и център на организацията „TLC Residents“ с 30 настанени семейства. Помощ получиха и бездомните хора, които живеят в района „Скид Роу“, а на бездомниците с кучета бе раздадена и кучешка храна.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn