Холидей Хироус с три рекорда в първия ден от опаковането и доставянето

Още през първия ден от опаковането и доставянето на празничните пакети „Холидей Хироус“ поставиха три абсолютни рекорда. За първи път в склада на К&М, който отново стана средище каузата ни, се събраха толкова много доброволци, които да опаковат празничните пакети – 65 души. Заедно те успяха да опаковат 3054 празнични пакета, които отпътуваха към домовете на семейства в цяла България. Абсолютен рекорд постави и кампанията за детски играчки, в която се събраха над 12 000 играчки за малчуганите от семействата в нужда, на които ще помогнем тази Коледа.

Сред Празничните герои, които опаковаха в склада, имаше и посланици на каузата, които с огромно желание и енергия подготвяха празничните пакети.

Водещият на „По света и у нас“ по БНТ Даниел Михайлов, тенис звездата Сесил Каратанчева и една от най-красивите носителки на титлата „Мис“, представяла някога родината ни по света – „Мис Свят България 2016“ Галина Михайлова, станаха доброволци и добротворци в първия ден от опаковането на празничните пакети. Цяла сутрин те бяха на поточната линия, за да помогнат в пълненето на пакетите, а след това се включиха и в доставянето им.

Дани Михайлов посети дома на 45-годишна вдовица, която е с ампутирани крака. Синът ѝ е студент, тя не може да работи и живеят с само с пенсионен доход, а сумата, с която се издържат, е под нормалния праг за оцеляване. Сесил Каратанчева и Галина посетиха семейството на Пенка. Тя не работи и се издържат с парите, които печели нейният съпруг. Имат и детенце на 8 години.

В доставката се включи и младата талантлива изпълнителка Ирина. Тя достави пакет на самотна пенсионерка в София. Заради имотен спор течащата вода на жената е спряна преди четири години. Трогателната история толкова силно разтърси певицата, че тя се зае с нелеката задача да и помогне. „Недопустимо е в 21-ви век да оставим човек да живее без вода в европейски град. Нека всеки, който знае и чувства, че може, да се включи, за да помогнем на Светла“, апелира певицата.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn