Huawei и Holiday Heroes започват социална кампания #BePresent с благотворителна кауза за семейства с деца в нужда

Напиши #BePresent във фейсбук страницата на Huawei и компанията ще дари 1 лв. на каузата на Празничните герои

Все повече и повече хора използват своите мобилни устройства като неизменна част от ежедневието – също и по време на коледните и новогодишни празници. Затова, нашите приятели от Huawei започват една нова кампания с посланието #BePresent, която има за цел да привлече вниманието към предстоящите коледни празници като период от годината, в който да оставим своите телефони настрана и който да прекараме с любимите за нас хора.

В основата на тази кампания е заложен социален елемент. А интернет потребителите са тези, които могат да допринесат за събирането на средства в името на нуждаещи се семейства с деца. Необходимо е всеки участник чрез своя Facebook профил да напише коментар под специалния пост за кампанията във фейсбук страницата на Хуауей на адрес https://www.facebook.com/HuaweimobileBG/, съдържащ хаштага #BePresent и 60-секунден видео клип за кампанията. За всеки написан коментар, съдържащ #BePresent под този пост, Huawei ще дарява по 1 лв. и събраната в края на кампанията сума ще бъде дарена на сдружение „Holiday Heroes” в подкрепа на семейства с деца на възраст 4-15 години от цялата страна.

Кампанията започва на 28 ноември, като постът за участие е вече активен във фейсбук страницата на Хуауей (на адрес: https://www.facebook.com/HuaweimobileBG/?fref=ts) и ще продължи до коледната вечер на 25.12.2016 г., включително. След нейния край ще бъдат обобщени резултатите и представена събраната сума за дарение на семейства с деца в нужда.

„Кампанията на Huawei #BePresent насърчава хората да оставят настрана своите устройства през празничния сезон и да прекарат това специално време с близките си. Същевременно осъзнаваме, че това е специален период за много семейства, които имат нужда от подкрепа. Затова се обръщаме към българските активни потребители, които могат много лесно, само чрез един обикновен коментар във фейсбук, да спомогнат за дарението на 1 лв. от нас в името на семейства с деца в нужда от цяла България“ – споделя Джеферсън Джан, директор отдел „Потребителски устройства” за Huawei България и Македония.

Освен сдружение „Holiday Heroes”, кампанията се подкрепя и от Орлин Павлов, Михаела Филева, Драго Симеонов, Гери Турийска и Нели Хаджийска. Те също ще споделят свои коментари и ще призоват потребителите да бъдат активни в участието си в името на благородна кауза.
Кампанията на Huawei #BePresent е част от глобална кампания в 26 страни от Централна и Източна Европа и Скандинавския регион. В нея се включва и специален телевизионен клип. Видеото пресъздава историята на малко дете, което е единственият човек в очакване на Коледната вечер, докато всички негови близки в семейството са фокусирани върху техните устройства. В един момент светлините от коледното дърво привличат вниманието на цялото семейство, което оставя своите устройства и се събира за този специален момент. Пълната версия на телевизионния клип може да се види във фейсбук страницата на Хуауей.

Правила за участие в кампанията #BePresent

##

За Huawei Consumer Business Group
С 16 центъра за проучване и развитие в страни като Германия, Швеция, САЩ, Русия, Индия и Китай, услугите и продуктите на Huawei се разпростират в повече от 170 държави, обслужвайки повече от една трета от световното население. Huawei се нарежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 г. Като една от трите бизнес групи на Huawei, Huawei Consumer BG предлага мобилни телефони, високоскоростни мобилни устройства, домашни устройства и облачни услуги. Глобалната мрежа на Huawei се гради на 20 години опит в телеком индустрията и е посветена на това да предоставя последните технологични развития на потребителите по света.

За повече информация, моля, посетете сайта: http://consumer.huawei.com/bg/index.htm
За редовни новини – следете ни в социалните мрежи:
Facebook: www.facebook.com/HuaweiBulgariaMobile
Instagram: https://www.instagram.com/huaweibulgaria/
Twitter: https://twitter.com/HuaweiBulgaria
YouTube: www.youtube.com/HuaweiBulgaria

Yanmin Wang, President of CEE & Nordic Region Consumer Business Group:
Facebook: https://www.facebook.com/Yanmin-Wang-1137618289617338/
Twitter: https://twitter.com/WangYanimin

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn