Индиецът, който засади цяла гора

 Джадав Пайенг засади гора

Хората са способни на удивителни неща, а това което прави индиецът Джадав Пайенг в продължение на 35 години е повече от възхитително!

 

През 1979 година Джадав се посвещава на мисията да превърне една пуста земя в гора, като по този начин иска да запази невероятната красота, която крие местността по поречието на река Брамапутра на остров Маджули в Индия. За целта той периодично засажда хиляди дървета на територията на най-големият речен остров на света.

 Джадав Пайенг

От 1979 година насам индиецът не се отделя от своите растения и се грижи за тях непрестанно. Изненадващо дърветата пускат корени в песъчливата почва и днес гората е разположена на 5500 кв. м. площ. Тя е много по-гъста от гората в Сентръл Парк в Ню Йорк, която се разпростира на 3400 кв. м. площ.

 

С течение на годините Джадав създава земен рай, който се превръща в дом на изчезващи видове животни, слонове, тигри и носорози. Самият той живее там в малка колиба със семейството си, като се издържа от продажбата на мляко.

 Джадав Пайенг и обитателите на гората

Философията му за живота е изключително проста. Индиецът вярва, че хората са виновни за всички екологични проблеми на Земята и единствено те могат да я спасят, ако искат да водят щастлив и хармоничен живот на нея.

 

Ако историята на този велик индиец те е вдъхновила, можеш да се запознаеш по-обстойно с него в документалния филм „Горски човек“, посветен на каузата му.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn