Изоставените деца се нуждаят от теб

Докато стоим на топло пред компютъра и обвиняваме държавата, времето на хиляди деца изтича. България е една изключително тъжна страна. Тъжна е, защото децата са нашето бъдеще, а хиляди българчета живеят в жестоки и непоносими условия. Бъдещето на страната ни страда, а ние не правим нищо по въпроса.

 

България е на 1-во място по детска смъртност в Европа, а над 5 хиляди български деца са принудени да живеят на улицата. Около 50 хиляди са онези българчета, имали късмета да се радват на покрив над главата си, но не и на основно или средно образование. Причината – семействата им не притежават достатъчно средства, за да изпратят своите наследници на училище.

 

Изоставени деца

Тъжната статистика сочи, че държавата е обърнала гръб на тези значими проблеми! Единственото, което ни остава да направим за момента, е да помислим как ние  можем да помогнем на тези деца. Факт е, че фокусът трябва да бъде поставен върху правилните действия, защото докато стоим на топло пред компютъра и обвиняваме държавата, времето на тези деца изтича.

 

За да работим в правилната посока, се нуждаем от твоите предложения и помощ. Някои от феновете ни във Facebook вече ангажираха съзнанието си с проблема на българските деца и ни разказаха своите виждания по темата.

 

Настаняването на малките в старчески домове или ремонтирането на необитавани къщи и превръщането им в годни за живеене, бяха част от предложенията. Друга добра идея е самотните хора да приемат деца в домовете си и заедно да се грижат един за друг. Според някои от Facebook феновете ни, за да се помогне на нуждаещите се българчета в училище, може доброволно да се събират средства за обучение, дрехи и обувки, както и да се осигуряват безплатни закуска и обяд.

 

Какво още можем да направим за нашите деца? Предизвикваме те да помислиш за бъдещето на България и да ни дадеш своите коментари тук. Нека заедно говорим за проблемите и бъдем двигател за решенията им.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn