Любов в действие в началото на Страстната седмица

Три дни неуморни доброволци опаковат празнични пакети в склада на Holiday Heroes. В началото на Страстната семица, само няколко дни преди светлия християнски празник Възкресение Христово, за да напълнят пакетите с продукти и парченце любов, доброволци в склада ни станаха и приятелите ни от Viva Credit. С желание и широки усмивки те напълниха повече от хиляда пакета, които днес ще стигнат до домовете на семейства в цяла България.

Сред доброволците по разноса, които се превърнаха в празнични герои за семействата и лично доставиха в домовете им празнични пакети, бяха и нашите посланици и любими лица от телевизионния екран Румен Йовчев и Мария Андонова. Двамата смениха ролята си на водещи с тази на доброволци на Holiday Heroes и празнични герои за семейства в нужда. Румен посети дома на Донка. Тя е пенсионер по болест. Съпругът и детето ѝ са починали преди години и живее сама в полуразрушен апартамент.

Издържа се с 200 лв. на месец, които не ѝ стигат, и се налага да се храни в социална кухня. Мария занесе пакет на Елеонора, която се грижи за четиринадесетгодишния си син. Той е с множество увреждания вследствие на преждевременно раждане. Преди

Елеонора е работила като счетоводител, но след раждането целодневно се грижи за детето си. Живеят в общинско жилище, а най-големият проблем е нагласата на обществото към етническия произход на двамата и липсата на толерантност към заболяването на сина ѝ, с които се сблъскват ежедневно.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn