5-годишно момиче с аутизъм крие уникален талант

Айрис

Запознай се с 5-годишната Айрис Грейс от Великобритания. Тя е едно малко момиче, което бива диагностицирано с аутизъм през 2011 година.

 

Известно е, че природата на това психическо заболяване се характеризира с неправилно мозъчно развитие, асоциално поведение, слаба познавателна способност и крехка емоционалност. Но макар и болна от аутизъм, малката Айрис крие огромен талант, който заслужава да бъде споделен с целия свят.

 

Айрис умее да рисува уникални живописни шедьоври, които днес биват оценени от световно признати критици, ценители и художници.

рисунка на Айрис

Всичко започва, когато лекарите препоръчват на родителите на момиченцето рисуването като терапия. Те решават да опитат, но не очакват да видят подобни впечатляващи резултати.

 

Оказва се, че Айрис крие необятен талант, който ѝ помага да се чувства по-добре и да контактува свободно с останалия свят. Когато рисува, тя умее да се концентрира над листа в продължение на часове и да пресъздава красиви живописни творби.

рисунка на Айрис

С произведенията си малкото момиченце припомня на света, че децата аутисти също крият неподозирани таланти. Това, което трябва да направи обществото е да покаже съпричастност към приобщаването и приемането им в ежедневния живот. Защото с днешна дата това заболяване засяга едно на всеки сто деца в света.

рисунка на Айрис

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn