Най-красивият мирен протест

Цветя в гранати

Изненадващ акт, символизиращ мирна съпротива се появи в село Бил’ин в близост до временната столица на Палестинската автономия – град Рамала. Палестинка с добро сърце създаде градина, която олицетворява вярата ѝ в доброто в хората, въпреки непрестанните размирици в страната.

Цветя в гранати

В нейни импровизирани саксии се превърнаха стотици използвани гранати от сълзотворен газ, събирани след сблъсъци между израелски войници и местни палестинци.

Цветя в гранати

Мястото, на което са засадени цветята не е случайно. Преди 2 години палестинците си възвръщат тази територия чрез съдебен спор, след който стартира изграждането на така наречената „Разделяща стена“. Тя представлява бариера, издигната  от израелските власти между Западния бряг и Израел, която цели съображения за сигурност.

Цветя в гранати

Удивителната градина на смелата палестинка се превръща в огромен символ на надежда за хората, които обитават тази област. Всички те са уморени от безкрайното насилие в продължаващия конфликт и мечтаят за един по-спокоен живот.

Цветя в гранати

Градината е истинското доказателство, че размириците не са успели да победят човешкия дух и надеждата за един мирен свят!

Цветя в гранати

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn