Кое е най-лошото място за отглеждане на дете?

Майчинството е огромна отговорност, но и несравнимо щастие в живота на всяко семейство. В някои държави обаче, отглеждането на дете може да се превърне в истински лукс, който изисква нечовешки усилия и средства.

 

Доклад на английската организация „Спаси децата“ разглежда условията на живот в 178 страни, за да ги класира в една обща класация – тази на най-лошите места за отглеждане на дете през 2014 година.

Сомалия семейство

Проучването определя Сомалия за мястото с най-неблагоприятни условия за живот. За да се стигне до този извод са взети предвид фактори като здравна и образователна системи, достъп до храна и чиста вода, както и други жизненоважни показатели.

 

Останалите държави, които заемат последните позиции в тази класация, са Конго, Нигер, Гвинея-Бисау и Централноафриканската република.

Сомалия семейство

Ако това са страните с най-лоши условия за майчинство, то тогава кои са най-благоприятните места за майки с деца?

 

Финландия оглавява класацията! След нея се нареждат Норвегия, Швеция, Исландия и Холандия. Може би се чудиш къде се намира България сред всички 178 държави? Добрата новина е, че попадаме сред първите 50, като заемаме 44-та позиция. 

 

А според теб в коя страна условията на живот са най-благоприятни за създаването на семейство? Дали отговорът може да е именно България?

 

Виж цялото проучване тук. 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn