Не губи доброто!

Най-хубавото в новинарските емисии са онези пет минути, в които чуваме искрените истории на обикновени хора, за които доброто е начин на живот. За нещастие често тези добри идеи сякаш изчезват, защото бързо забравяме за тях и продължаваме да се носим по мрачния поток от черни хроники. А не трябва.

visqshto-kafe

Преди няколко години в България стартира инициативата „Висящо кафе“. Всеки можеше да плати кафе за някой, който не може да си го позволи. Идеята достигна до магазини, ресторанти и кафенета из цялата страна, но днес сякаш е отшумяла. В интернет все още има Facebook група, посветена на инициативата, все още има и списък с места из цяла България, които са част от тази кауза, но дали някой се възползва?

Може би хората ги е срам да си признаят, че нямат. Може би всички ни е срам да подадем ръка. А не трябва!

deca-podarqvat-chai-na-bezdomni

Преди точно година няколко ученици тръгват по улиците на София с подаръци за бездомните хора. Топли напитки и храни – най-необходимото, което за много българи обаче е лукс. Най-важно обаче е тяхното послание – „Предай нататък“ (Pass It On). Според техния YouTube канал инициативата все още е жива.

servitiori-za-bezdomni

 

Преди две седмици чухме и за „Сервитьори за бездомни“, инициатива на Георги Симеонов и Божидар Калчев. Двамата се обличат като сервитьори и носят храна на хора, които живеят по улиците на София. Можем само да се надяваме, че тяхната кауза ще продължи да живее, че и други ще я продължат.

 

Добрите хора са навсякъде. Дали ще се включиш в нечия кауза или ще създадеш своя няма значение. Важното е да не губим доброто!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn