Няколко идеи за още по-шарени великденски яйца

Ако и на теб като на нас ни е писнало от миризмата на оцет, кофти боите по магазините напоследък и изобщо ти се иска да разнообразиш подготовките за тазгодишния великден ето няколко идеи, с които да върнем партито в кухнята.

photo1
Снимкa: www.ivillage.ca

Имаш куп противоударни торбички за изхвърляне? Да, същите тези които децата обожават да пукат докато нервната ти система не експлоадира? Вкарай ги в употреба. Свари яйцата, връчи на децата четки и акрилна боя, с които те да рисуват по „балончетата“, после ги увийте около яйцата и сте готови. Представи си сега свинщината от пукане на торбичките намазани с боя – велико.

photo2
Снимкa: www.ivillage.ca

Ако искаш да си спестиш хаоса в кухнята може да комбинираш християнския обичай с азиатския минимализъм. Трябват ти само няколко ролки „уаши“ тиксо, с които да увиете сварените яйца и резултатът – както виждаш на снимката по-горе – е доста изчистен и стилен.

photo3
Снимкa: www.ivillage.ca

Също толкова чисто и „безопасно“ може да ти се размине боядисването, ако превърнеш кухнята в тату студио. Да, особено, ако след поредния репортаж за най-татуирания човек на планетата земя са започнали въпросите „Може ли и аз да си направя?“ Та, трябват ви няколко комплекта временни татуировки, по възможност не на морбидна тематика. За слагането им обикновено трябва само вода. Останалото е лесно – яйцата ще бъдат кожата за младите татуисти – резултат – никак не лош.

photo4
Снимкa: www.ivillage.ca

Последната идея е био и органик на макс. За нея ще трябва да се подготвите предварително. Излезте в парка с децата си и съберете цветя и разнообразни малки листенца. Хербаризирайте ги поне за седмица. След това с помощта на прозрачно лепило за хартия ги залепете върху сварените листа. Изглеждат по-красиво отколкото са практични, но пък какво от това.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn