Защо парите от салфетките да не отидат за благотворителност?

 

Изпълнителят и звезда на Big Brother е един от посланиците на Holiday Heroes, които надписаха коледни картички за кампанията „Не е нужно да си голям, за да помогнеш“, с която се събират средства за празничните пакети на Holiday Heroes.

 

Лео Бианчи е едно от популярните лица в България, които не остават безразлични към хората в нужда. Чаровният италианец е и един от посланиците на Празничните герои, който през изминалата седмица се включи и в предколедната кампания на Holiday Heroes „Не е нужно да си голям, за да помогнеш“ – работилница за коледни картички. Лео надписа собственоръчно картичка, която отиде за продажба в магазин Scandal Kids, намиращ се в България Мол, където до 21 декември, всеки може да остави картичка, която да се продаде на стойност 5 лв. Събраните средства ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes и 5,000 семейства в нужда да получат пълна празнична трапеза тази Коеледа. Тази неделя, Празничните герои и Scandal Kids организираха мащабна работилница за коледни картички, като част от кампанията, в която се включиха стотици деца. Малчуганите станаха част и  от оцветяването на най-голямата коеледна картичка, която ще остане в Bulgaria Mall до края на месеца, за да може всеки да се снима с нея.

 

DSC09769

 

Докато разписваше коледната картичка, Лео сподели, че не е безразличен и към едно от „събитията на изминалата седмица“ – нощното заведение, в което бяха изхарчени хиляди левове за салфетки. „Толкова много пари са хвърлени за салфетки, че ако бяха дадени за благотворителност щеше да е по-добре“, категоричен е Лео за куриозния случай. „Ако казват, че това е забавление, поне заведението да даде нещо за благотворителна инициатива“, добавя Лео. За самия него социалните каузи са нещо, с което се занимава още отпреди да стане публична личност. Може би заради личните му убеждения и вяра, може би заради произхода му от Италия – държава с огромни традиции в подобни програми. Именно от там се появява и идеята му за „Отбора на сърцето“, с който Лео помага на благотворителни инициативи, сред които Фондация „Димитър Бербатов“ и Holiday Heroes.

 

DSC09781

 

Цялото интервю с Лео гледай тук.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn