Помогни на Коко да живее достойно!

Коко и съучениците му

Когато е още на пет месеца, Константин Чонов Сарафов от Варна е диагностициран с „Ахондроплазия“ – генетично заболяване, което се характеризира с изоставане в растежа на крайниците.

 

Днес момчето е в 4-ти клас, но изпитва трудности да обслужва основните си човешки нужди сам. Той се затруднява изключително много в училище, където освен че се нуждае от помощ, за да носи раницата си или да се качи в автобуса, той трябва да търпи и подигравките на своите съученици. „Джудже“ или „бебе с памперс“ са само част от епитетите, които е принудно да търпи момчето.

 

Единствената възможност за справяне с проблема е оперативно удължаване на крайниците. Става въпрос за поредица операции, при които се поставят външни фиксатори. Операциите се извършват в МБАЛ „Св. Анна” Варна, но фиксаторите не се покриват от НЗОК.

 

Родителите на Константин са подали заявление в Център „Фонд за лечение на деца“ за финансиране на медицинските изделия, но отпускането на средства им бива отказано.

 

Ако операциите не се направят сега, Коко ще достигне максимална височина от 134 см., а след оперативната намесва той може да достигне 178 см.

 

През лятото стартира кампания за набиране на средства за първата от серията операции на Коко. За нея са необходими външни фиксатори за удължаване на краката на стойност 27 680 лева.

 

Ако искаш да помогнеш, можеш да го направиш чрез дарителски SMS с текст на латиница DMS KOKO на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и Mtel) !

 

Защото Коко заслужава да живее един по-достоен и щастлив живот!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn