PORSCHE BG станаха шампиони на турнира по картинг между компании

Димитър Илиев откри събитието и призова участниците да обръщат особено внимание на безопасността не само на картинг пистата, но и на пътя

Турнирите по картинг са сред фаворитите в серията благотворителни състезания „Спортувай с мисия“, в които компаниите мерят сили помежду си. Четиринадесет отбора, представители на социално отговорни компании, се включиха в първия за годината картинг турнир, който отново се проведе с любезното домакинство на Sofia Karting Ring, а събраната сума от таксите за участие е 9 950 лв.

Шампион във великденския турнир на Holiday Heroes станаха PORSCHE BG. Сребърните медали спечелиха участниците от web development компанията Cranial Ink, чийто съотборник Момчил Митев показа най-добър личен резултат на турнира и спечели титлата MVP. Трети останаха софтуерните специалисти от VMWare. Всички класирали се на първите три места спечелиха специални подаръци от Canyon и STR8. Освен че грабнаха купата, PORSCHE BG, които за първи път се включиха в турнир от серията „Спортувай с мисия“, подкрепиха каузата ни с цели пет отбора. Силно присъствие на турнира имаха и InTime с два отбора, за които великденският картинг също беше първо участие на пистата. Сред новите празнични герои бяха още и отборите на Градус – Аз Ям!, Atos и ServiceLux. За пореден път обаче IBS, VMWare, SBTech и InTime показаха, че имат гориво в кръвта, и споделиха своята „Любов в действие“. По време на събитието всички участници се тонизираха с освежаващи напитки, осигурени от Pepsi, и получиха специални подаръци от Denim и Leocrema.

Осемкратният рали шампион Димитър Илиев беше специален гост на великденския турнир. Той откри благотворителното състезание с призив за безопасно шофиране не само на картинг пистата, но и на пътя. Както във всички картинг турнири на Holiday Heroes, Димитър Илиев и картинг шампионът и първи български пилот във формула BMW Николай Върбицалиев отново влязоха в ролята на ментори на участващите отбори. Така всички капитани имаха възможност по време на състезанието да обсъждат своята стратегия и тактика за победа с професионалните пилоти.
Благотворителният турнир по картинг между компании от серията „Спортувай с мисия“ се проведе в подкрепа на кампания „Великден 2017“, чиято цел е да помогне на 5000 семейства в нужда в цяла България да посрещнат празника с пълна трапеза. Събраните средства от входни такси на участващите компании ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да напълнят празничните пакети.

Благотворителният турнир по картинг се проведе с помощта на:

ДомакинSofia Karting Ring
Отбори – SBTech, IBS, Atos, VMWare, Аз Ям!, InTime, Cranial Ink, Porsche BG, ServiceLux
С подкрепата на: Pepsi, Canyon, STR8, Denim, Leocrema
С медийната подкрепа на: БНТ, Bulgaria ON AIR, The Voice, Magic TV, Planeta, БНР, Дарик Радио, Magic FM, радио Витоша, радио Веселина, NetInfo, actualno.com, sportlive.bg, vibes.bg, dnes.bg, tialoto.bg, az-jenzata.bg, puls.bg, HiLife

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn