Скрито или явно – правете добро

На всеки човек, който те ядоса светът отговаря с поне още двама, които правят добро. За другите хора, за животните, за природата, за мястото, в което живеят. Или поне ние така си мислим, заради последните три години, в които Holiday Heroes съществуват.

Миналогодишната инициатива на Столична община под наслов „Скритото добро“ ни накара да се замислим защо повечето хора, които правят добро не го правят показно.

Доброто невинаги е кауза или ексклузивно събитие, а по-скоро начин на живот. Но независимо, че онзи, който те е ядосал винаги ще намери защо да критикува нечия благородна кауза, на доброто трябва да се подава ръка, за да изплува то на повърхността.

podai-ryka

Ако медиите не бяха разказали историята на дядо Добри, който вече е дарил над 70 хил. лв на български православни храмове, твоето левче в неговата чашка пред храм паметинка „Невски“ щеше да е просто стотинка, а не парченце съпричасност към искрената житейска мисия на един човек.

Явното добро е вдъхновение и напомняне, че няма смисъл да се срамуваш от разбиранията си, идеите, на които си се посветил, философията, която следваш – особено, когато те помагат на другите хора.

Без стотиците хора, които разказват за своите преживявания като доброволци на Holiday Heroes, без другите, които коментират и подкрепят нашите кампании във Facebook никога не бихме имали толкова много приятели.

 

Затова, когато видиш добро – разказвай за него, вдъхновявай се, превърни го в свое ежедневие!

 

Какво е усещането да правиш добро? Чуй какво споделят нашите доброволци, посланици на доброто и  корпоративни партньори  тук!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn