Празник на доброто!

Червен кръст

Лев Толстой е казал, че за да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш. Само тогава ще осъзнаеш истински смисъла на безвъзмездните дела и значението, което носят те на нуждаещите се.

 

Именно днес те предизвикваме да се осмелиш да направиш добрина, като по този начин ще се включиш и в честването на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

 

Този празник на доброто се отбелязва за пръв път през 1953 година, когато се навършват 125 години от рождението на Анри Дюнан. Ако името не ти звучи познато, ще ти кажем, че Анри е идеологът и създателят на Международното червенокръстко движение, чиито идеи продължават да печелят хиляди привърженици и до днес.

Червен Кръст

С днешна дата към хуманитарната организация членуват над 97 милиона души в 189 дружества по света. Всички те напълно доброволно се включват с различни активности, като най-основната цел на организацията е да защитава живота и здравето на хората, и да намалява човешкото страдание по света.

 

Празникът е чудесен повод да се включиш в нашата акция и да създадеш своя кампания! Можеш да го направиш заедно с приятели, с които да помислите за семейство в нужда, на което да помогнете по избран от вас начин. Дарете дрехи, закупете хранителни продукти, поговорете с тях за това, от което имат нужда. Вариантите са безбройни.

Holiday Heroes

За да споделиш направената добрина и да привлечеш повече хора към каузата ни, можеш да снимаш своята кампания и да качиш снимки на Facebook страницата ни. Очакваме с нетърпение да видим твоята любов в действие!

Семейство в нужда

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn