Печени или суровоядски – козунаци да има!

Да боядисваш яйца е специално, но май не е особено трудно. За сметка на това козунаците са изкуство, дори ритуал, с който шега не бива.

За да направиш своя кулинарен шедьовър ти трябват не само брашно, много яйца, масло, прясно мляко, захар, масло, стафиди.  Трябва ти и много търпение, защото само втасването и печенето ще ти отнемат повече от 6 часа.

Ако все още не си се отказал, интернет е пълен с жестоки рецепти, които си струват да бъдат пробвани. Една от тях намерихме в 1001recepti.com – вижте я ТУК. Нашите приятели от МЕТРО също са се изказали по темата миналия великден, тяхното видео може да тествате на този линк:

И ако всичко споменато по-горе са разновидности на класическите рецепти, напоследък се появяват и смели експериментатори, които приготвят суровоядски козунаци. Как да направим такъв ще се учим заедно по време на Великденската работилница, която организираме заедно с Art Rental на 4 април в Mall of Sofia.

Все пак това е най-важното на празничните приготовления – не да се състезаваме, а да бъдем заедно!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn