Регистрацията в образователния конкурс „Таланти на бъдещето“ приключи

final reg

Първият етап от образователния конкурс „Таланти на бъдещето“, организиран в партньорство с eMAG, приключи снощи в 23.59 ч. Вече са ясни всички перспективни ученици, които ще се конкурират за участие във финала на конкурса.

Профилирано петчленно жури ще оценява знанията и уменията на кандидатите в следващата една седмица и след това ще обяви имената на 20-те най-високо оценени таланти. Класираните за финала на „Таланти на бъдещето“ ученици ще бъдат публикувани на 10-ти ноември в уебсайта на „Таланти на бъдещето“, както и на официалната Facebook страница на проекта. Големият финал, в който ще бъдат избрани и петимата стипендианти, ще се проведе на 15-ти ноември, неделя, като организаторите ще се свържат с всяко от класиралите се деца, предоставяйки повече информация за графика за протичане на финала.

Всеки един от първите 5 отличени ученици ще бъде награден със стипендия от eMAG в размер на 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание за таланта си – таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят 20-те финалисти с безплатен годишен абонамент за обучителната платформата, а всички кандидати в проекта ще получат едномесечен безплатен абонамент за видео уроците.

Журито в „Таланти на бъдещето“ ще оценява регистрираните ученици по предварително представени в сайта на проекта критерии. Огнян Лахчев представя организатора на инициативата – онлайн магазина eMAG, и ще следи предприемчивостта и нестандартното мислене на младежите. Росица Томова от Holiday Heroes заедно с основателя на Уча.се Дарин Маджаров ще акцентират на мотивацията и постиженията на кандидатите. Специални гости в журито са певицата и музикотерапевт Йоанна Драгнева и младият предприемач Любомир Янчев. Талантливият инженер Любомир, който едва на 20 години получи инвестиция от 1 млн. лева за развитие на бизнеса си, ще оценява най-вече уменията на учениците по математика и информатика, както и предприемчивия им дух и желание за успех. Йоанна пък ще търси у кандидатите стремеж към развитие на потенциала и таланта, както и смели идеи и планове за бъдещето.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn