Стартира програма „Ментор на семейство в нужда“

Най-успешният мотиватор у нас Юли Тонкин вече е част от Holiday Heroes и заедно с празничните герои започват първата по рода си инициатива за подобряване на качеството на живот на хора в нужда

Чудно ли ви е що е то „Ментор на семейство в нужда“ и как може да процъфти на нашенска почва? Точно така, въпросът не е „… и има ли то почва у нас?“, защото отговорът би бил риторичен.

НЕчовекът Юли Тонкин не само ще отговори на този въпрос, но и ще научи добротворците на Holiday Heroes как да помогнат на семейства в нужда да подобрят качеството си на живот. Най-успешният мотиватор и водещ на събития за личностно развитие вече е част от празничните герои. За първа година той е доброволец на каузата ни и преди Великден лично достави празнични пакети. Но освен това стана и ментор.

Юли посети дома на Даниела и нейния син Кирил. Даниела е инвалид. Двата ѝ крака са ампутирани и от 18 години е в количка. Съпругът ѝ е починал, а 20-годишният ѝ син се грижи за семейството. Отскоро той работи, но въпреки това средствата не им достигат. Кирил мечтае да свири на китара. Желанието му е толкова силно, че успява да отдели известна сума и да си купи електрическа китара втора употреба. Учи се сам и вече може да свири на нея.

Домът на Даниела и Кирил е първият, от който тръгва програмата „Ментор на семейство в нужда“. Целта е семейството да подобри качеството си на живот, а Юли се заема с това. Като ментор той трябва да разбере какви са нуждите и мечтите на семейството и да му помогне да ги осъществи чрез съвет или благодарение на контактите си. Страстта на Кирил е музиката, като Юли успя да открие това още при първата им среща. Като ментор на семейството Юли ще помогне на Кирил да сбъдне мечтата си да се научи да свири и така животът му да бъде по-щастлив.

В ролята на ментори на семейства в нужда предстои да влязат десетки доброволци на каузата на Holiday Heroes. Всички те ще могат да станат част от програмата, която цели да се подобри качеството на живот на хората, които се нуждаят от съвет или насока накъде да поемат. Лично Юли Тонкин ще подготви доброволците, за да могат още през предстоящата коледна кампания да влязат в действие. Ако сте доброволец на каузата и искате да станете ментор на семейство, свържете се с екипа ни, за да научите повече.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn