Топ баскетболисти участваха в турнирa на Holiday Heroes


Божидар Аврамов победи Кирил Райков на финала и заедно с отбора на SBTech вдигна купата на благотворителното състезание на Празничните герои

На 23 април 2017 г. (неделя) зала „Триадица” стана домакин на голям благотворителен баскетболен турнир между компании в подкрепа на Holiday Heroes, организиран съвместно с Виваком Национална баскетболна лига и Българското баскетболно общество. В аматьорския турнир, в които състезателите играха във формат 3×3, се включиха 12 отбора, представители на социално отговорни компании.

В ролята на треньори и ментори на участващите отбори влязоха професионални баскетболисти, които през целия ден напътстваха състезателите.

Божидар Аврамов от БК „Лукойл Академик“ беше ментор на SBTech, които вдигнаха и шампионската купа. На финала те отстраниха отбора на LIDL с ментор Кирил Райков от БК „Левски“. Трети в класирането се подреди отборът на PPD, с ментор старши треньорът на БК „Левски“ Мануел Марков. Всички те получиха и специални подаръци от Vivacom и подаръчни комплекти STR8. Ето и крайното класиране в турнира:

  • Vivacom, с ментор Станислав Цонков от БК „Черно море Тича“
  • Fadata, с ментор Александър Груев от БК „Спартак Плевен“
  • Devision, с ментор Павел Иванов от БК „Левски“
  • Бензиностанции ЕКО, с ментор Васил Михайлов от БК „Академик Бултекс 99“
  • Bayer, с ментор Венцислав Петков от БК „Ямбол“
  • HPE, с ментор Ивко Ивков от БК „Балкан“
  • Visteon, с ментор Павлин Иванов от БК „Лукойл Академик“
  • Endava, с ментор Златин Георгиев от БК „Рилски спортист“
  • Holiday Heroes, с ментор Данаил Милев от Българско баскетболно общество

Всички ментори се включиха абсолютно безвъзмездно в събитието, за да помогнат на каузата на Holiday Heroes. За да бъде турнирът по баскетбол истински спортен празник за всички участници, Pepsi, „Лактима Балкан“ и „Болярка“ осигуриха тонизиращи напитки, а foodpanda зарадваха всички ментори и участници с вкусен обяд. Събраната сума за участие в турнира е 7700 лв., а всички средства бяха използвани за закупуването на хранителни продукти, с които Holiday Heroes помогна на хиляди нуждаещи се семейства през кампанията „Великден 2017“.

Видео с победителите можете да видите тук: https://youtu.be/7qF9Og4NqUg
Повече снимки от събитието можете да намерите на официалната ни страница във Facebook.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn