Три причини да станеш фен на картинга

HH_Facebook_V2_800x800_RGB_2015_03_12

Първо да се разберем, малките колички на картинга не са шега – освен, че са супер забавни крият и доста, може би дори неподозирани, плюсове, за които Holiday Heroes ще ти разкажат накратко. Причината? Новото издание на поредицата ни „Спортувай с мисия“ ще бъде турнир по картинг. Инфото за него е тук.

Та по темата, ето ти три причини да се влюбиш в картинга.

  1. Ще станеш по-добър шофьор

Да, според мнозина, заниманията на пистата по картинг ще те направят по-добър шофьор и на пътя. Както казахме малките колички не са шега, а и все пак става дума за състезание, което освен, че ще те взриви от адреналин ще изостри сетивата ти на макс. Особено второто е винаги от полза на пътя.

  1. Евтино е

В сравнение с всички останали автомобилни спортове да караш картинг не е особено скъпо. Пълно е с писти, отворени или закрити, които работят почти по всяко време – не както много други автомобилни спортове, които са сезонни. Ако пък решиш да си купиш свой собствен картинг, стартов модел ще ти струва около 3 500 долара, което си е доста справедлива цена.

Това е и причината, заради която много Формула 1 шампиони са започнали точно от картинг пистите – защото това е наистина изгоден начин да тренираш.

  1. Атмосферата и приятелите

Запален си по автомобилните състезания. Използваш всеки свободен миг и всеки заделен лев, за да утолиш жадата си за адреналин и да изпълниш дробовете си с мирис на бензин. Представи си сега писта пълна с още „n” на брой такива като теб. Едва ли ще ги срещнеш по улиците и ще ги разпознаеш, но състезанията по картинг със сигурност ще ти дадат много познати. Защо не и бизнес контакти?

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn