Великите личности и филантропията

DMS GEROI 17 777

Филантропия означава значим жест. Акт, който ще осмисли нечий ден, а защо не и живот. Да си филантроп означава, че напълно доброволно си влязъл в ролята на земен ангел и помагаш на онези, които имат нужда от твоята помощ.

 

Какво ли са мислели някои от най-значимите хора на този свят за правенето на безвъзмездно добро? Специално за теб събрахме едни от най-запомнящите се и вдъхновяващи изказвания на легендарни велики личности, които перфектно описват какво означава да бъдеш загрижен за околните и колко огромен е смисълът на помагането.

 

„Оцеляваме чрез това, което получаваме, но истински живеем според това, което даваме“, е известна сентенция на британския политик Уинстън Чърчил.

 

Индийският духовник Махатма Ганди е вярвал, че: „Най-добрият начин да намериш себе си е като се изгубиш в услуга на другите.“ Други негови незабравими думи гласят, че: „Най-обикновеният жест на доброта е много по-значим от хиляди хора с наведени глави, които се молят.“

 

Свети Франциск Асизки също е подарил на историята едни прекрасни слова, а именно: „Там, където има благотворителност и милосърдие, не съществуват страх и безразличие.“

 

“Всеки акт на добро е крачка напред към рая“, е бил убеден американският политик Хенри Уорд Бийчър, който освен това често е повтарял, че: „Егоизмът е такъв отвратителен порок, който никой не прощава в друг човек и никой не признава в самия себе си“.

Купи обяд на бездомен човек

Майка Тереза е проповядвала непрестанното правенето на безвъзмездно добро. „Не е от значение колко даряваме, а колко любов влагаме“, са велики нейни думи, които определено ни вдъхновяват.

 

„Ако не носиш никакво милосърдие в сърцето си, страдаш от най-тежкия сърдечен проблем“, е казал комедиантът Боб Хоуп.

 

Съгласни сме с всичко изказано от тези значими за човешката история личности. Вярваме, че ако всеки един от нас покаже любов в действие, работата на благотворителните организации ще намалее значително. Но за да се случи това, ние се нуждаем от твоята помощ.

 

Покажи ни колко загрижен си за българите в нужда. Създай своя кампания, дари или бъди доброволец! Заедно можем да зарадваме 5000 български семейства този Великден!

Любов в действие

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn