VMware са шампионите по картинг на 2018


Рали легендата Димитър Илиев и чаровният Master Chef Лео Бианки станаха част от благотворителния турнир по картинг между компании в Sofia Karting King

Серията спортни турнири между комапнии „Спортувай с мисия“ са едни от най-дългоочакваните събития на празничните герои. А турнирът по картинг е сред фаворитите.

Първият за 2018-та година, но поредeн по рода си турнир, се проведе в четвъртък вечер при любезните ни домакини от Sofia Karting Ring. Общо единадесет отбора се включиха в надпреварата – от десет социално отговорни компании и отбор на Holiday Heroes. В отбора на празничните герои се открои нашият посланик на доброто Лео Бианки, който показа завиден талант на пистата. А за представянето на корпоративните отбори трябва да се отбележи, че имаше цели две компании, които се включиха с по два отбора – KPMG IT Services и Fadata. „Булстрад Виена иншурънс груп“, HyperScience, Advanced Nutrients и Застрахователно дружество „Евроинс“ излъчиха останалите участващи отбори, които премериха сили в състезанието.
Както е обичайно за турнирите на Holiday Heroes, всеки отбор имаше свой ментор, който помагаше в надпреварата. Рали легендата и многократен шампион на България Димитър Илиев уважи състезанието и също се включи. Още в началото на събитието той призова всички участници да бъдат внимателни не само на пистата в Sofia Karting Ring, но и извън нея. Ментори станаха още младият, но много перспективен автомобилен състезател и шампион за 2015 г. Григор Григоров, Коко Върбицалиев, който е първият български пилот, участвал във Формула БМВ, шампион по картинг и носител на бронза на световното първенство по картинг за любители през 2017 г. В менторския колектив се включиха още Дани Попов, Симеон Симеонов и рекордьорът по бързина в шампионатите на Sofia Karting Ring Алекс Юлиан.

Шампион в турнира стана отборът на VMware. Среброто спечелиха „Лаборатории Рамус“, а трети се класираха KPMG IT Services Bulgaria. Победителите получиха подаръчни комплекти от STR8 и B.U., а имаше и подаръци за всички участници, осигурени от „Сарантис България“. За доброто настроение на всички гости и участници в турнира имаше осигурени вафли „Хипер“ от „Престиж“, както и изотонични и фруктови води AKVO.

Средствата от таксите за участие на отборите ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes за кампания „Коледа 2018“ през декември. Ако искате да станете и вие празнични герои със спортната ни серия „Спортувай с мисия“, свържете се с нас, за да ви разкажем какво предстои.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn