Достойни старини за възрастните хора на България

Според проучване за условията на живот на възрастните хора, България заема 49-о място от 91 страни. Точно за това нашата благотворителна кампания Holiday Heroes насочва вниманието си към онези българи, които не живеят достойно, а принудително съществуват ден за ден  с оскъдни средства.

 

Изследване, извършено от Евростат, показва че българите над 65-годишна възраст са най-застрашени от крайна бедност и социално изключване сред всички страни членки на ЕС. Тук искаме да обърнем специално внимание на думата изключване, защото  самотата е най-жестокото наказание за всеки човек в нужда.

 

Достойни старини за възрастните хора

 

Заради тази тъжна статистика те призоваваме да отделяш повече време за възрастните хора в живота ти. Обаждай им се по-често, разказвай им за твоето ежедневие, посещавай ги през свободното ти време. Обичай ги и се грижи за тях. Няма по-голям подарък от твоето внимание и любов.

 

Ние  обещаваме, че по време на великденската ни кампания отново ще обърнем внимание на нуждаещите се възрастни хора. Освен материални подаръци, ще им дарим грижа, любов и радост за празниците.

 

Разкажи ни по какъв начин помагаш на възрастните хора? Какъв е твоят личен принос към тях? Ако нямаш такъв, то значи е време да размислиш, или  да споделиш твоите лични предложения.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn