Защо ДДС е враг на благотворителността?

Изпратихме празниците със сърца, пълни с любов и щастие от свършената работа. Винаги ще помним колко усилия положихме, за да постигнем крайната си цел – събрахме и дарихме 30 тона храна на хиляди български семейства. Подарихме над 10 хиляди играчки на деца, жадни за игри. Събрахме стотици доброволци от цялата страна, които вярват в нас. Те, заедно с редица известни личности, занесоха всеки празничен пакет до дома на всяко едно семейство.

ДДС враг на благотворителността

Доказахме, че сме първата наистина прозрачна българска кампания. Заедно превърнахме чудото в реалност. Заедно се превърнахме в истински герои, много по-добри от тези във филмите.

 

През новата година си пожелаваме да повярваме, че всичко зависи от нас. С малки крачки сме решени да се преборим с един голям проблем на благотворителността в България. Трябва да бъде премахнат ДДС върху даренията.

 

Много компании искат да се включат в благотворителни инициативи, но реално не получават никакви данъчни облекчения. Те са длъжни да заплащат ДДС върху всичко, което даряват. Често цената, която трябва да заплатят, за да се включат, е достатъчно голяма, за да ги откаже.

 

Ако искаме да постигаме по-високи цели и да помагаме на повече хора, ние се нуждаем от по-голяма корпоративна подкрепа. Вярваме, че ще успеем да я получим, ако тази част от закона бъде променена. Бъдещите дарители ще бъдат парично облекчени и двойно по-мотивирани.

 

С постиженията си до момента се убедихме, че и най-големите мечти са постижими. Просто е нужно търпение. А ние го имаме.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn