Звездите правят добро или доброто прави звезди?

Често само един жест може да промени човешкия живот, да внесе лъч светлина и да даде надежда. Неща, за които парите са безсилни, ако зад тях не стои устойчива идея.

Невинаги са ти нужни много пари, за да посетиш някой, който седи сам в болничната стая и се бори за живота си. Не са ти нужни много пари, за да го измъкнеш за миг от рутината му и да му припомниш, че светът може да е хубаво място. Така през 2012 г. актьорът Крисчън Бейл води в Дисниленд 4-годишният Джейдън Барбър – по това време диагностициран с рак на костите. Джейдън вече е на 7 години.

ben-affleck

Актьорът Бен Афлек пък се е посветил на друга важна кауза, която ще остане и ще се развива. Преди 5 г. той основава Eastern Congo Initiative, фондация, която до ден днешен се бори с домашното насилие и работи за създаването на по-добро и по-хуманно гражданско общество в източно Конго.

Не е нужно и да си звезда, за да дадеш добър пример. Само за седмица Кейти Кътлър, най-обикновено момиче от Англия, успява да събере 330 хил. паунда за нов дом на 67 годишния Алан Барнс. Алан е роден с редица физически проблеми, сред които влошен растеж на тялото и затруднено зрение. Той е нападнат и обран пред досегашния си дом и заради почти безпомощното си състояние го е страх да се върне вкъщи. Кейти разбира за историята му в интернет и решава да помогне. „Магията“ се случва чрез сайт за публично набиране на средства, в които има редица подобни каузи.

Не парите правят доброто, а идеята и със сигурност всеки, който се грижи за другите е звезда.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn