събота, юни 22, 2024

Таланти

Това е конкурс за таланти организиран от благотворителната кампания на Holiday Heroes за записвания и всякакви запитвания може да кандидатствате на сайта.

София, 27 октомври 2015 г. 

Росица Томова – ръководител на социалния проект Holiday Heroes, заедно с основателя на образователната платформа с видео уроци Уча.се – Дарин Маджаров, ще акцентират на мотивацията и постиженията на кандидатите. Специални гости в журито са певицата и музикотерапевт Йоанна Драгнева и младият предприемач Любомир Янчев.

Образователният конкурс  навлиза в заключителната си фаза за набиране на кандидати, като вече са ясни и петимата членове на , които ще оценяват знанията и уменията на участниците.

Огнян Лахчев ще представя организатора на инициативата – онлайн магазина, и ще следи предприемчивостта и нестандартното мислене на  младежите.

Талантливият инженер Любомир, който едва на 20 години получи инвестиция от 1 млн. лева за развитие на бизнеса си, ще оценява най-вече уменията на учениците по математика и информатика, както и предприемчивия им дух и желание за успех. Йоанна пък ще търси у кандидатите стремеж към развитие на потенциала и таланта, както и смели идеи и планове за бъдещето.   

Образователната инициатива „Таланти на бъдещето“ ще отличи ученици, амбицирани и мотивирани да развият потенциала си в областта на математиката и информатиката. Конкурсът,  организиран в партньорство със сдружение Holiday Heroes и подкрепян от платформата с видео уроци по предметите от 1 до 12 кл. – Уча.се, е част от дългосрочната политиката на  в подкрепа на младежи с постижения в точните науки. Инициативата дава възможност на всички ученици в класовете между 7-12 кл. да се съревновават помежду си, като кандидатстването става лесно и удобно на сайта ни.

Конкурсът „Таланти на бъдещето“ се провежда в два етапа. Първият включва събиране на всички кандидатури, като крайният срок за подаването им е 2 ноември 2015 г. В рамките на седмица след това петчленното жури ще отличи талантите по предварително представени в сайта на проекта критерии. Най-високо оценените 20 ученици ще бъдат поканени в София на интервю и практическа задача с представителите на журито. Всеки един от първите 5 отличени ученици ще бъде награден със стипендия от eMAG в размер на 3000 лв. Подгласниците също ще получат заслужено признание за таланта си – таблети от онлайн магазина. Партньорите на инициативата – Уча.се, ще наградят 20-те финалисти с безплатен годишен абонамент за обучителната платформата, а всички кандидати в проекта ще получат едномесечен безплатен абонамент за видео уроците. 

Всеки ученик трябва да подаде документи, аргументиращи постижения в областта на математиката и/или информатиката и да напише есе като се аргументира защо той/тя заслужава да получи стипендията. За да бъдат допуснати до участие, кандидатите трябва да прикачат задължителните документи, включващи копие от бележник за предходната година, показващ оценките на кандидата по математика и информатика; кратко есе на тема „Защо трябва да получа награда?“; попълнен регистрационен формуляр; препоръка от учител. Допълнително предимство ще е участието на ученика в Уча.се и постижения при работата с видео платформата; дипломи, сертификати и отличия от състезания по математика и информатика; идея или план за бъдещ проект в една от тези области.

За повече информация:

Любен Гешев, Publicis Consultants

Тел. 02/ 4340 786, моб. 0896 786 728