събота, юли 27, 2024
Автомобили

Кои са най-честите повреди по автомобилите по време на дълго пътуване

Обикновено водачите, на които им предстои дълго пътуване, винаги се стремят автомобила им да е в добро техническо състояние. И колкото и стриктни да са при проверката на различните системи, никой от тях не е застрахован от авария по време на пътуването. От най-безобидното пукане на гума до сериозна тежка повреда може да се случи на всеки. А защо не и на вас, независимо че сте толкова добър водач? В такъв случай е най-важното да запазите спокойствие и да вземете най-разумното решение какво да правите предвид ситуацията.

Кои са най-честите аварии по време на път

Нищо не е изключено да ви се случи, докато пътувате в компанията на семейството си към някой планински или морски курорт. В следващите редове ще опитаме да се спрем на най-често срещаните непредвидими повреди, както и защо е необходимо да потърсите професионална помощ.

Спукана гума по време на дълъг път не е кой знае колко стряскащо. И всичко може да бъде наред след около десетина минути, стига да сте напълно подготвени за това. И макар това да е една от най-често срещаните аварии при автомобилите, не всеки водач има под ръка всичко необходимо. Дори и резервната гума да е в багажника, може да се окаже, че сте забравили инструментите в гаража си, докато сте инспектирали превозното средство. Много неприятно, но след намесата на професионалисти отново ще можете да продължите по пътя си.

Трудното запалване на автомобила след кратка почивка за обяд или кафе също не е изключено. И това се случва не само през студените зимни месеци. Не е изключено да сте забравили фаровете или радиото включени и това да доведе до изтощаване на акумулатора. Тогава несъмнено, за да запалите автомобила си, трябва да се прибегне до подаване на ток на място, за да можете да продължите пътя си.

Това са двете най-често срещани повреди, които могат да застигнат всеки водач, независимо къде се намира. Понякога обаче става дума за по-сериозни аварии, които налагат извозването на автомобила до сервиз. Това обикновено е неприятно за всеки шофьор, защото се налага да търсят превозно средство, с което да откарат автомобила си до желания от тях сервиз. Това е предназначението на репатраците – придвижване на аварирали коли, които не могат да се движат сами.

Въпреки че това са едни от най-честите повреди по автомобилите, които могат да се случат дори и на най-добрите шофьори. Ако и вие се окажете в тази нелепа ситуация, важно е да запазите спокойствие и да вземете най-доброто решение, а именно да се свържете с пътна помощ.

Пътна помощ БИГ гр. София – компанията, която заслужава вашето доверие

За да е подготвен всеки водач на пътя, е добре винаги да има в телефона си номер на добра пътна помощ, която може да се отзове бързо и по всяко едно време на денонощието, независимо дали е делник или празник. В интернет пространството вероятно ще откриете дузина такива. Компанията, която заслужава вашето доверие е Пътна помощ БИГ гр. София. Свързвайки се с фирмата, всеки клиент получава:

  • бърза и качествена услуга;
  • сигурност и спокойствие на пътя;
  • конкурентно ниски цени на извършваните дейности.

Свържете се с компанията в случай, че се нуждаете от някоя от следните дейности:

  • смяна на гума;
  • подаване на ток;
  • смяна на масло и филтри;
  • доставка на гориво и резервни части;
  • диагностика на място и отстраняване на повредата, ако това е възможно;
  • репатрак за придвижване на колата до сервиз;
  • репатрак за придвижване на колата до КАТ и съдействие при регистрирането ѝ.

Екип на Пътна помощ БИГ гр. София ще пристигне изключително бързо при вас и ще опита да ви помогне да продължите пътя си. Ако това е невъзможно, ще ви съдейства с извозване на автомобила до желания от вас сервиз. Професионално изпълнение, коректно отношение, бързина и сигурност е онова, което предлага компанията на всеки свой клиент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *