събота, юли 27, 2024
Джаджи

Часовници за напреднали: Да започнем да отброяваме времето по нов начин

Носенето на часовник не е задължително, но определено е удобно и полезно. Трудно ще откриете човек, който никога през живота си, дори и за кратко, не е ползвал от услугите на практичното устройство. Що се отнася до масовото производство на часовници, някои компании недвусмислено ни показват плюсовете от покупката им.

Часовникът днес не показва просто минутите. Той може много повече. На практика почти няма да открием функция (в зависимост от модела), която да не съществува в повечето телефони или органайзери. Разпределението на деня по часове не е всичко.

Когато следването на графика се превърне във фикс идея, напълно възможно е да пропуснем целия си живот. Нека се възползваме от няколко малки трика, благодарение на които ще направим ежедневието си по-пълноценно.

Нов часовник – нови измерения

Да започнем да отброяваме времето си по нов начин не е случайно хрумване. Динамиката на живота ни увлича изключително лесно и ние неусетно се превръщаме в затворници на времето.

Сутрин бързаме недоспали да свършим неотложните задачи и да се доберем до работа. Там лудницата продължава и поне до следобедните часове сме отново под пара, в чудене дали ще смогнем с графика. С приключване на професионалните ангажименти (които често взимаме и у дома) ни чакат куп други домашни задължения.

За семейните, децата също искат своето и в един момент се оказва, че не сме отделили дори пет минути за самите себе си. Кратките почивки и спорадичните отпуски за съжаление не са достатъчни за отмора. Даже обратното. Точно в тези периоди се опитваме да наваксаме всичко пропуснато, което не е се е оказало с приоритет в работното ежедневие.

Нужно е  да променим много повече от обичайните си навици в ежедневието. Трябва да трансформираме мисленето си. Нашите възприятия играят основна роля относно факта как ще изживеем живота си. Работата е нужна, но нека не се превръща в единственото нещо, за което сме тук.

Намерете отдушник. Реорганизирайте се така, че да имате време за удоволствия. Независимо какво разбирате под последната дума. Щастието е наша мисия и дори не е нужно да чакаме повече, за да започнем да го изпитваме.

Ако се налага, предприемете крачка към смяна на работата. При нужда може да промените дори и дома си. Нека мислите ви станат позитивни и вдъхновени. Позволите ли новите мисли да нахлуят в ума ви, това ще се отрази и в действителност.

Това не може да е пречка да си доставяте повече радост с интересни покупки, като часовник, който да попълни любимата ви колекция. Нека той се окаже отправна точка за новия ви живот. Нека започне да отмерва не само времето прекарано в ангажименти, но и това, което сте успели да запазите само за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *